Hozzák nyilvánosságra, hogy melyik fideszes politikusnak vagy családtagjának volt abortusza

Kép forrása: MTI

Módosították az abortusztörvényt, ezentúl kötelezően megalázzák azokat a nőket, akik az abortuszt választják.

A módosítás lényege, hogy az állapotos nőnek az abortusz végrehajtásához ezentúl be kell mutatnia egy olyan szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta.

A Blikk azt írja, hogy a „magzati életfunkciók működésére utaló tényező” nem más, mint a szívhang, a lap szerint tehát mostantól minden kismamának meg kell hallgatnia a magzat szívhangját, mielőtt az abortusz mellett dönt.

Akik ezt kitalálták, nagyon szeretnek beleszólni mások életébe. Teljesen érzéketlenül belegázolva egy megerőszakolt nő, vagy egy leendő beteg kisbaba édesanyjának lelki világába is akár. Rétvári Bence szerint a legnagyobb ajándék a gyermek. Mi lenne, ha a legnagyobb ajándékról mindenki maga dönthetne, hogy egyáltalán akarja-e?

Mi lenne, ha inkább azok a Fidesz-KDNP-s politikusok és családtagjaik állnának inkább elő azzal, (ha már ilyen törvénymódosításokat hoznak) akik átestek abortuszon? Akkor tessék kiteregetni a szennyest! Ha más életébe bele tudnak pofázni, mutassák meg a „jó példát!”

(Természetesen senki nem kí vánná, hogy ezt a magánügyet a politikusok közszemlére tegyék. Annyit kérünk csak, hogy ők is takarodjanak az orvosi szobából és a hálószobánkból is!)


Véleménycikk – Jabronka Richárd

loading...