Egy nyolc általánost végzett közkatona eddig 280 ezer forintot keresett, ez most 400 ezer forintra nő

Ez történne, ha Oroszország megtámadná Magyarországot
Fotó: MTI

Egy érettségivel nem rendelkező, nyolc általánost végzett közkatona eddig 280 ezer forintot keresett, ez most 400 ezer forintra, míg egy érettségizett társának a juttatása 323 ezerről 415 ezer forintra nő

– tette közzé a Facebook-oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, hogy mit jelent a szeptembertől átlagosan 26 százalékos honvédségi illetményemelés.

Az altiszti állományban egy őrmester kicsivel több, mint 421 ezer forintot vihetett eddig haza, ez most 533 ezer forint, míg a tiszteknél a kezdő hadnagyok fizetése 468 ezerről 585 ezer forintra nő.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a bejegyzéséhez csatolt videóban azt mondta, hogy a kormány korábban „egy kiemelt mértékű illetményemelésről” hozott határozatot, amelyet azonban két lépcsőben utalnak ki, részben mostantól, részben majd csak 2024 januárjától.

Mindehhez a miniszter hozzáfűzte, az illetményemelés „nem csoda”, hiszen nemrég úgynevezett készenlétfokozást rendelt el, és  „megnövekedtek a terhek a változó biztonsági környezetben”, utalva ezzel a szomszédunkban, Ukrajnában zajló háborúra

loading...