Dobrev Klára: Orbán az oka, hogy tehetségek vesznek el és a hátrányos helyzetű diákoknak pedig esélyük sem lesz tanulással kitörni a szegénységből

Dobrev Klára az iskolakezdéssel kapcsolatos aggályait osztotta meg, amelyek nagyon sok diákot és szülőt érintenek.

„Két nap és becsöngetnek. Sokszázezer diák kezdi meg az új tanévet, de már 4800 tanárárral kevesebb. Van olyan iskola Pest megyében, ahol egyetlen nyár alatt 16 tanár mondott fel” – írja a DK politikusa.

Dobrev Klára hozzáteszi:

„Szinte lehetetlen pótolni őket. És gondoljunk csak bele, micsoda hátrányba kerülnek azok a gyerekek, akiknek nincs informatika-, fizika-, kémia- vagy épp angoltanára! Mert már nincs az a helyettesítés, ami ekkora hiányt orvosolna.

Orbán hibája, hogy az egyre kevesebb tanár miatt diákok tízezrei kerülnek hátrányba! Orbán bűne, hogy az őrületes lemaradásban lévő gyerekek száma nem csökken, hanem gőzerővel nő. Orbán az oka, hogy tehetségek vesznek el és a hátrányos helyzetű diákoknak pedig esélyük sem lesz tanulással kitörni a szegénységből.

A gyerekeinkbe fektetett pénz mindenhol a nemzet gyarapodását jelenti. Tudják ezt a dánok, finnek, franciák és tudjuk ezt mi, magyarok is. Egyedül Orbánt nem érdekli.
Ha Orbán megy, lesz minőségi oktatás. Így készülünk, ezért dolgozunk!” – zárja sorait Dobrev Klára.

loading...