Lehet, hogy elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték

Két napja sztrájkolnak Székesfehérváron a magasabb bérekért. Az Arconic-Köfém székesfehérvári gyárának több mint 800 dolgozója szüntette be a munkát. 
Fotó: Ellenszel.hu
Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a hétvégére várható kedvezőtlen időjárás miatt ma ismét ülésezett és döntéseket hozott – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádé már biztosan elmarad.

A mai, pénteki délutáni-esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés – közölték.

Holnap, augusztus 20-án a reggel  8 órakor kezdődő állami díszünnepséget  és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják.

A holnap 9 órára tervezett légi parádé a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad.

Az operatív törzs a holnap napközben várható időjárás fényében arról is döntött, hogy a szombati,  több mint 20 helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi – természetesen azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérik, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik,  figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a holnap 12 órai ülését követően fog döntést hozni.

Bármilyen, a programokban bekövetkező változásról azonnal tájékoztatják a közvéleményt. Tisztelettel kérnek minden érdeklődőt, hogy mielőtt útnak indulna, részletesen tájékozódjon a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül – írják.

loading...