Augusztus 19-20-án több száz benzinkút zár be

Fotó: Ellenszel.hu

A Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-20-án az üzemanyagkiszolgálást szüneteltetni kényszerülnek, közölte a szövetség elnöksége péntek délután.

500-600 kisbenzinkút állhat le teljesen az ellátási hiány, a bizonytalanság és a ki nem fizetett kormányzati pénzek miatt.

A szövetség elnöke már a benzinárstop meghosszabbítása kapcsán arról beszélt, hogy bezárás fenyegeti a kisbenzinkutakat. Július közepén pedig Egri Gábor már úgy fogalmazott:

Lélegeztetőgépen vannak tartva a kis benzinkutak, de úgy látszik, ezek a források nem állnak rendelkezésre júliusra, holott erről jogszabály és határozat született a kormány részéről.

Az elnök akkor azt mondta, fennáll annak a veszélye, hogy a vidéki üzemanyag-ellátás be fog dőlni Magyarországon.

A Független Benzinkutak Szövetségéhez a februári alakulásuk idején mintegy 300-400 benzinkutat üzemeltető 160 jogi személyiség tartozott, a szövetség honlapja szerint a szervezet folyamatosan bővül, és pár nap alatt közel 200 különböző üzemeltető jelentkezett hozzájuk.

loading...