Szorul a hurok: Szerdán kihallgatják Donald Trumpot

Hatalmas rendőri készültség New Yorkban Trump letartóztatása miatt
Kép forrása: AFP

A New York-i főügyész hivatalának ügyvédei várhatóan szerdán hallgatják ki Donald Trump korábbi amerikai elnököt vállalatával, a Trump Organization pénzügyeivel kapcsolatban – értesült a CNN.

Ezzel a három éve tartó polgári nyomozás Trump vállalatának pénzügyeivel kapcsolatban új szakaszba léphet. A kérdés az, hogy a Trump Organization félrevezette-e a hitelezőket, a biztosítókat és az adóhatóságokat azzal, hogy megtévesztő pénzügyi kimutatásokat adott át nekik. Azt egyelőre nem tudni, hogy Trump válaszol-e, vagy érvényesíteni fogja a törvény által biztosított jogát, és nem válaszol majd a kérdésekre a zárt ajtók mögötti tanúvallomás során.

Trump szerdán reggel saját közösségi oldalán reagált: szerinte „ez az Egyesült Államok történetének legnagyobb boszorkányüldözése”.

„Nagyszerű társaságomat és engem is minden oldalról támadnak”

– fogalmazott, majd banánköztársaságnak nevezte az országot.

Trump több tanácsadója is azt tanácsolta, hogy a volt elnök válaszoljon a kérdésekre, mert korábban eskü alatt vallott a pénzügyi kimutatásairól. Ezzel szemben mások óva intették ettől mondván: „ne adjon válaszokat a lehetséges jogi következmények miatt”.

loading...