Óriási győzelem: ügyvéd segítsége nélkül nyerte meg a pert az ellenzéki tanárnő, akit szerinte a Facebook-bejegyzése miatt küldtek el

Fordulat előtt állunk: jönnie kell a magyar eurónak
Fotó: Ellenszel.hu

Megnyerte a pert a magát ellenzékinek valló kecskeméti pedagógus, akit egy Facebook-bejegyzése miatt nem vett fel egy fideszes iskolaigazgató, írja Népszava.

A magyar szakos Borosné Kerekes Lívia tavaly munkahelyet szeretett volna váltani, ezért benyújtotta a pályázatát a kecskeméti Szent-Györgyi technikumba. Az akkori igazgatónővel megegyeztek, hogy szeptembertől ott taníthat. Július 7-én a megbeszéltek szerint a tantárgyfelosztásról egyeztettek volna, de ez már nem történt meg, közölték vele, hogy mégsem akarják foglalkoztatni.

„Azokban a napokban tettem közzé az interneten az akkori munkahelyemmel, a Hunyadival és a saját osztályommal kapcsolatban egy írást. Ebben többek között az egyenlő bánásmód és a szakmaiság hiányáról, a politikai összefonódásokról írtam. Egy nappal később, július 6-án egy rövid elektronikus levelet kaptam a Szent-Györgyiből azzal, hogy átnézték a tantárgyfelosztást, mégsem kívánnak foglalkoztatni. A legnagyobb meglepetésemre ezt az üzenetet már a kecskeméti közgyűlés Fidesz-frakciójának egyik képviselője, Papp Zoltán jegyezte igazgatóként”

– mondta a Népszavának a tanárnő.

Lívia szerint a bejegyzése – amelyben helyi fideszes közszereplőket is megemlített – indította el a lavinát. Arról, hogy június utolsó napján a Szent-Györgyiben lejár a vezető ötéves megbízatása, ezért igazgatói pályázatot írtak ki, nem tudott, mint ahogy arról sem, hogy az akkori igazgatónőn kívül lett volna más jelentkező.

A tanárnő pert indított, és végül meg is nyerte ügyvédi segítség nélkül. A Kecskeméti Törvényszéken kimondták, 181 ezer forint kártérítés illeti meg a munkaszerződés meghiúsulása miatt. Azt is kimondták, hogy a Szent-Györgyi újonnan kinevezett igazgatója megsértette a jóhiszeműség, a tisztesség és az együttműködés elvét. Arra ugyanakkor nincs bizonyíték, hogy a Facebook-poszt az oka a történteknek.

loading...