Fordulat: mégsem istenítik Orbánt Amerikában, az egyik legjelentősebb konzervatív szervezet lenácizta

Kép forrása: MTI

A The Lincoln Project nevű tekintélyes amerikai konzervatív szervezet több videót is szentelt Orbán Viktornak. Az egyikben le is nácizták a magyar miniszterelnököt. Orbán Viktor csütörtöki Dallasban tartott beszédére is reagáltak.

A The Lincoln Project egy úgynevezett „PAC” („political action committee”), ilyen fajta politikai szervezetek Magyarországon nem léteznek. A PAC-ek adományokat gyűjtenek, hogy aztán ezen forrásokból politikai jelölteket támogassanak, vagy egyes jelöltek ellen kampányoljanak. A The Lincoln Project ugyan jobboldali „PAC”, ám annak érdekében tevékenykedik, hogy a Republikánus Párt elszakadjon Donald Trump korábbi elnök személyétől és visszataláljon a gyökereihez. A konzervatív szervezet a 2020-as elnökválasztás alkalmával természetesen Trump megválasztása ellen foglalt állást.

A hang.hu azt írja, hogy a The Lincoln Project szervezőit meglehetősen felbosszanthatta Orbán Viktor szerepeltetése a CPAC-n, ugyanis egy videót tettek közzé szombaton a Facebookon és a YouTube-on, melyben Adolf Hitler egyik beszédéből idéznek, és azt hasonlítják Orbán Viktor Tusványoson elhangzott beszédéhez.

A jobboldali szervezetnek Orbán CPAC-beszédéről az jutott eszébe, hogy

„a náci eszmék ismét felbukkantak Amerikában a Republikánus Párt álcája alatt. Most rajtunk a sor, hogy harcoljunk ellenük, ahogyan egykor szüleink, nagyszüleink és dédszüleink tették.”

A német náci vezér Mein Kampf című fő művéből idéznek a videóban, miszerint: „A természet nem tűri a gyengébb egyedeknek az erősebbekkel való közösülését, és még kevésbé engedi meg, hogy magasabb rendű faj az alacsonyabb rendű fajjal olvadjon egybe.” Ezt állítják párhuzamba Orbán Viktor tusnádfürdői beszédével, melyben a magyar kormányfő úgy fogalmazott, hogy „Ezért harcoltunk mindig: egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni.”

A tekintélyes amerikai konzervatív szervezet az elmúlt napokban egy másik videójában is foglalkozott Orbán személyével, abban Magyarország diktátorának nevezik őt.

loading...