Nem szeretik Orbánt Romániában: felszólították, hogy hagyjon fel a Nagy-Magyarországról szóló mesékkel

Kép forrása: AFP

A román Adevarul című lap közölte Daniel Gheorghe román képviselő nyilatkozatát, amelyben a politikus óvatosságra intette a Tusnádfürdőre látogató Orbán Viktort, szúrta ki a Mandiner.

A kormányzó Nemzeti Liberális Párt politikusa azt mondta, Orbán akkor megy Tusnádra, amikor Budapest „megpróbál visszatáncolni az euroatlanti zónába a kudarcos Moszkva-Peking-tengelyről”.

„Tartózkodjon a nacionalista beszédtől, amellyel a múltban megfertőzte a magyar fiatalokat”

– követelte Gheorghe, aki egyben felszólította Orbánt, hagyjon fel a Nagy-Magyarországról szóló „mesékkel” és mutasson több tiszteletet a román hatóságok és a román nép iránt.

„A két nemzetnek szüksége van egymásra. Magyarországnak kell a román gáz az energetikai biztonságához és egy szövetséges Brüsszelben, Romániának kell Magyarország támogatása olyan ügyekben, mint a schengeni csatlakozás és az OECD-csatlakozás”

– állapította meg a román képviselő, majd azzal folytatta, hogy Orbán Viktornak hagynia kell a szükségtelen provokációkat, amelyek eddig nem engedték, hogy a kétoldalú kapcsolatok a lehetséges maximumra fejlődjenek.

loading...