Kaltenbach Jenő: Orbán nem véletlenül „nevezte ki” Gyurcsányt a patás ördögnek, mert ő az egyetlen hazai politikus, akitől félnivalója van

Gyurcsány Ferenc riadót fújt.
Kép forrása: MTI

Kaltenbach Jenő jogtudós a méhdialógus vendégpáholy rovatában fejtette ki véleményét arról, hogy miért Gyurcsány Ferenccel riogatja a népet Orbán Viktor.

Katenbach Jenő írása:

„Nem, nem Lenin írásáról akarok értekezni, hanem egy másikról. Nevezetesen, épp olvastam Földes Péter írását a Hírklikken arról, hogy szerinte a Fidesz megbukott, csak nincs, aki a helyére léphetne, azaz, az ellenzéki oldalon senki sem „partiképes”.

Van benne igazság, de azért vitatnivaló is. Akkor menjünk sorjában.

Az már eddig is nyilvánvaló volt, hogy a legerősebb, legszervezettebb ellenzéki párt a DK. Korábban egyetlen komolyan vehető konkurense a Jobbik volt. Az összes többinek (Momentum, Párbeszéd, LMP, Szocik) elhanyagolható a támogatottsága, egyedül, önállóan egyikük se érné el a parlamenti küszöböt. (A Márki-féle kudarcos intermezzótól most eltekintek.)

Azóta kiderült, hogy ugyanez a sors vár a Jobbikra is.

Orbán nem véletlenül „nevezte ki” Gyurcsányt a patás ördögnek, mert ő az egyetlen hazai politikus, akitől félnivalója van.

Éppen ideje lenne, ha az ellenzék végre felfogná, hogy az Orbán által gondosan felépített Gyurcsány-fóbia csapdájában csücsül – és végre elkezdene kikászálódni belőle.

Más lehetősége úgysincs, feltéve persze, hogy nem akar örökre bokréta lenni Orbán kalapján.”

loading...