Böjte Csaba ezt sem vette észre: kamu Nagy László verset osztott meg a szerzetes

Böjte Csaba látható a képen.

Böjte Csaba alapítványának egyik volt alkalmazottját, aki az ügyészek szerint tíz éven keresztül, 2007 és 2017 között rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket az alapítvány két Hargita megyei bentlakó otthonában. A vádiratban 36 bűncselekmény szerepel, a legsúlyosabb a többrendbeli nemi erőszak, a volt nevelő ellen 15 fiú vallott – írja a Transtelex.

A megrázó történet során Böjte Csaba is megszólalt, aki úgy fogalmazott:

„hogy történhetett ilyen dolog? Hogy nem vettük észre? Mit hoz a holnap?!”

Böjte Csaba ennél egyszerűbb dolgokat sem vett észre. Például azt, hogy az egyik legnívósabb magyar költőnknek, Nagy Lászlónak tulajdonít egy gagyi verset, és azt osztogatja, feltüntetve a magyar költőóriás születési adatait.

A valóság ezzel szemben az, hogy az idézett versikét egy népszerű magyar versmegosztó oldalra tette fel valaki, akit szintén Nagy Lászlónak hívnak. Azt azonban egy harmadik osztályos tanuló is kiszúrná, hogy ez a vers aligha származik a magyar irodalom jeles költőjétől.

Böjte Csaba ezt sem vette észre. Ő már csak ilyen. Talán érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy visszavonul, vagy körültekintőbben szemléli a világot, és nem száradna a lelkén annyi minden, ami nem tűnt fel neki…

loading...