Valami történik: Orbán egyeztetést hívott össze az „energia-veszélyhelyzetről”

Kép forrása: MTI

Egyeztetést hívott össze az energia-veszélyhelyzetről és a rezsicsökkentés megvédéséről Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentbe kedd reggel – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Palkovics László technológiai és ipari miniszter (akivel tegnap összefutott egy tüntető, mire Orbán embere csak hebegni és habogni tudott), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár, valamint Czepek Gábor, az MVM elnök-vezérigazgatója vett részt.

Elhangzott:

a rezsicsökkentés fenntartásával az átlagfogyasztás erejéig valamennyi magyar háztartás továbbra is rezsicsökkentett árat fog fizetni.

A kormány a múlt héten hirdette ki az energetikai veszélyhelyzetet, melynek keretében döntött a rezsicsökkentés eddigi formájának módosításáról. A jövőben csak az átlagfogyasztásig jár majd a kedvezményes áram- és gáztarifa, felette piaci árat kell fizetni. Egyelőre rengeteg a nyitott kérdés, mindenki a rendeletet várja, amiből kiderülhetnek majd a pontos részletek arról, hogyan fizetjük a rezsit augusztustól.

loading...