24.hu: Két embert sokkolóztak a rendőrök a Margit hídon, oszlatnak a rendőrök

Fotó: Ellenszel.hu

Reggel hétre hirdettek forgalombénító tüntetést a Katatörvény megváltoztatása ellen tiltakozó futárok a Margit híd pesti hídfőjéhez. A múlt héten is voltak tüntetések a hétfőn benyújtott, másnap megszavazott adótörvény-módosítás miatt, amely több százezer kisadózót érint hátrányosan szeptemberi hatállyal, de azok nem a reggeli csúcsforgalom idején kezdődtek.

Két embert sokkolóztak a rendőrök a Margit hídon – írja a 24.hu. A lap tudósítója szerint

két ember ellen sokkolót vettetek be az oszlató rendőrök. A tüntetők elhagyták az úttestet, mindenki a járdán van.

A Telex szerint visszaindult a menet a Margit híd irányába a rendőri tömegoszlatás hírére. Miután megerősítést nyert a hír, hogy a rendőrök hatalmas erőkkel a Margit hídon oszlatják az ott maradó tömeget, az Astoriánál várakozó másik csoport úgy döntött, visszaindul a kiindulópontjuk felé.

Tényleg sokkolót használt a rendőrség, de nem két tüntetőnél

Egy emberrel szemben „elektromos sokkoló eszközt” alkalmaztak a rendőrök „a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény és a rendőrség szolgálati szabályzatáról szóló 30/2011. (IX. 22.) BM rendelet alapján”

– írta a BRFK sajtóosztálya a Telex megkeresésére azután, hogy a Margit hídon történt oszlatásnál felmerült a sokkoló használatának lehetősége.

Azt is írták kérdésünkre, hogy válaszukig (11:22) a rendőrök öt embert állítottak elő, akik ellen szabálysértési eljárás indult, „mivel a többszöri felszólítás ellenére sem hagyták el az úttestet, illetve a villamossíneket”.

loading...