Friss hír: Üzentek a tüntetők – „elég volt a tingli-tangli hídfoglalásból, bekeményítünk ott, ahol Orbánnak leginkább fáj”

Fotó: Ellenszel.hu

Az ételfutárok, akik a héten több katatörvény- és kormányellenes tüntetést is biciklikkel vezettek most arról nyilatkoztak, hogy az eddigi tüntetéseket csak bemelegítésnek tekintik. Jövő hét hétfőtől ellenállást szerveznek. A hét első napján reggel hétkor a Margit hídnál kezdődik a város forgalmának és intézményeinek a megbénítása.

Megunták a kata-módosítása és a rezsicsökkentés átalakítása ellen tiltakozó futárok az eddigi tüntetéseket, és szerintük ideje komolyan venni a dolgokat

– írják a hétfőre a Facebookon meghirdetett eseményükről a szervezők. Kiemelték:

Elég volt az utcabálból, fesztiválból, elég volt az influenszer politikusokból! Itt az idő, hogy a nép végre a kezébe vegye a sorsát és akkor és ott tüntessen, amikor és ahol igazán fáj Orbánnak és a kormánynak!”

Mint írják, az este kezdődő és éjszakába nyúló tüntetésekkel nem bénul meg semmilyen intézmény, ezért tüntetésüket hétfő reggel a kora reggeli órákban fogják kezdeni a Margit híd pesti hídfőjénél, s azt kérik, hogy mások is menjenek oda 7 órára. Szerintük ugyanis, ami ami a hatalom elleni tiltakozásokon történt „az csak a bemelegítés volt, most kezdődik az igazi ellenállás”. 

Nem ígérik persze, hogy egy nap alatt megváltják a világot, de szervezettséget és koordináltságot ígérnek a futárok akik – mint írják – az első napon is elindították az eseményt, és felkavarták az állóvizet. Azt pedig, hogy a Margit híd csak kiindulópont lehet a város életének megbénításában, azzal jelzik, hogy „ismerjük a várost, mobilisak vagyunk, mi leszünk a motorja ennek a mozgalomnak”. Követelésekkel is előálltak, mégpedig hárommal:

  • Tolják el a kata módosításának bevezetését januárra!
  • Tervezzék újra a kata módosítását!
  • Tervezzék újra a „rezsicsökkentés-csökkentést”!

A türelmüket vesztő futárok szerint Orbánék átlépték azt a határt amit még eltűrnek, és „nem elég, hogy milliárdokat lopnak, csalnak és visznek külföldre, a pofánkba röhögve emelik meg a saját fizetésüket”. Azt is kifogásolják, hogy a népre, olyan megszorításokat kényszerítenek, amelyekre „az ő hazugságaikra felépített kampányuknak köszönhetően fel sem lehetett készülni”.

Ezért megüzenték a hatalomnak:

A magyar nép most előre fog menni, nem hátra, a magyar néppel szemben jelenleg a Fidesz és Orbán Viktor áll.”

Rendkívüli bejelentést tett egy állampolgár Orbánék bejelentéseire reagálva – tízezrek osztják a szavait

loading...