Miközben Orbán kivégzi a katát, százezres nagyságrendben emelte meg az államtitkárok fizetését

Kép forrása: MTI

A DK szerint visszataszító, hogy

Miközben kivégeznek félmillió katás vállalkozót, Orbán sutyiban osztogatja a pénzt hű szolgáinak. Már több államtitkár jövedelme is megközelíti a kétmillió forintot!

Egyes államtitkároknál hirtelen 150 ezres növekedés jelent meg, a miniszterek kapcsán pedig Gulyás Gergely miniszter korábbi állításai alapján számolta ki a 24.hu, hogy mennyit kereshetnek a tárcavezetők.

A 24.hu cikke szerint több államtitkárnál is furcsán megnőtt a jövedelem, ez pedig egy június közepén elfogadott salátatörvényben elhelyezett jogszabály-módosításra vezethető vissza, amely nyomán Orbán Viktor miniszterelnök szabadon és egymagában dönthet a miniszterek és államtitkárok fizetéséről.

A cikk szerint Magyar Levente külügyi államtitkár korábban 1,75 millió forintot keresett (bruttóban), viszont a vagyonnyilatkozatába már 1,9 milliós jövedelmet írt be. Hornung Ágnes családokért felelős államtitkárnál is ez az 1,9 milliós bruttó összeg szerepel, míg Kutnyánszky Zsolt, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára havi 1 millió 974 ezer 600 forintot írt be. A lap szerint ez az összeg néhány ezer forintnyi eltéréssel ugyan, de megegyezik azzal, amit korábban a miniszterek többsége kapott.

A 24.hu emlékeztet rá, korábban az államtitkári illetmény a jogszabály szerint 1 millió 750 ezer forint volt (a képviselői mandátummal is rendelkező államtitkárok 1,3 milliót kaptak, mivel nekik a képviselőség után is járt fizetés), vagyis a fentebb bemutatott államtitkároknál 150 ezres fizetésemelésről lehet beszélni.

loading...