„Ez van, átvert bennünket a Fidesz” – az egyik legkeményebb kormánypárti propagandaoldalnál kiverte a biztosítékot Orbán hazug politikája

Az Orbán-kormány megsemmisítené a szakszervezeteket a DK szerint.
Fotó: Ellenszel.hu

„Ez van, átvert bennünket a Fidesz (félig)”

– kezdődik a Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevű kormánypárti és oroszbarát propagandaoldal szerda esti bejegyzése a Facebookon.

A szerdai kormányinfón elhangzott, hogy az energiaválság kezelése érdekében hozzányúlnak a rezsicsökkentéshez is. Ennek a lényege az, hogy ha valaki több áramot vagy gázt fogyaszt, mint a piaci átlag, akkor az átlagig a csökkentett árat kell fizetnie, de az átlag fölött már piaci áron kell vennie az energiát. Ezen akadt ki a Számok is, mert számításaik szerint ez 50 ezer forintot vesz el a családjuktól.

„Nem erre szavaztunk”

– írják. A kommenteket letiltották a bejegyzés alatt, valószínűleg hogy elkerüljék a kormánypárti követőik dühét – szúrta ki a Telex.

A bejegyzésben az áll, hogy a szerző négytagú családjával egy jól szigetelt házban él, így a gázszámlájuk alacsony, áramból viszont sokat fogyasztanak, hogy locsolják a kertjüket, ahol zöldséget, gyümölcsöt termesztenek.

„Elhittük, hogy a Fidesz képes megvédeni a rezsicsökkentést, hiszen azt hittük, hogy az áramot itthon termeljük, a felét Pakson, a másik felét egyéb módon. Hittünk benne, hogy a rezsivédelmi alappal a Fidesz fenntartja ezt az intézkedést a lakosságnak, de tévedtünk, erre csak félig lesz lehetőség, és ki tudja mi jön még. Most 210 kWh a határ, majd lesz 100, meg 50.”

Nem akarják védeni sem a katás, sem a rezsis bejelentést, mert nem értenek velük egyet. Úgy látják, hogy a „választás előtt kaviár volt homárral, utána jött a fekete leves”, de bíznak benne, hogy a Fidesz „észhez tér”.

Úgy látják, hogy a kormány csak úgy kerülheti el „az arcvesztést”, ha módosítanák a megadott határokat, tehát felemelnék például 400 kWh-ra, hogy tényleg azokat szűrjék ki, akik a medencét fűtik.

„Az már csak hab a tortán, hogy a Fidesz megint a 3, vagy többgyermekes családoknak ad további kedvezményt a gáznál, a kétgyerekesek megint hátrányosan vannak megkülönböztetve”

– jegyzik meg, bár ezen nincsenek felháborodva, mert alacsonyabb a gázfogyasztásuk.

loading...