Tállai államtitkár úr szerint a „forint árfolyama kicsit gyengébb”

Kép forrása: MTI

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára reagált végre arra, hogy 2 nap alatt 16 forinttal lett drágább egy euró.

Tállai szerint, ha reálisan néznék, mi történik Európában, akkor a kérdező tudná, hogy az energiaválság a probléma. A gáz és a villamosenergia ára a többszörösére emelkedett, ami a magyar vállalatokat és a magyar gazdaságot nagyon nehéz helyzet elé állítja. Németországban már sokkal nagyobb baj van, mint Magyarországon és mi ettől szeretnénk megóvni az országot – vagyis ne essen vissza a magyar gazdaság.

„Attól, hogy a forint árfolyama összehasonlítva a közép-európaiakkal, kicsit gyengébb, ez még nem azt jelenti… az infláció tekintetében Magyarország jobban áll, mint ezek az országok, az árfolyam tekintetében, kicsit gyengébben áll”

– fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette, ha megvizsgáljuk „mennyi” a gazdasági növekedés, a csökkenő költségvetés hiányt és államadósság-rátát, akkor azt kell mondjuk: stabil a magyar költségvetés, a „magyar gazdaság állja a kihívások próbáját”. Mondandóját azzal zárta, a magyar emberek megvédése tekintetében a magyar kormány példát tud mutatni Európában, s ezt a politikát fogják folytatni a jövőben is.

loading...