Végre egy jó hír: már látszik a hőség vége

Friss időjárás: tartósan meleg időre készülhetünk
Kép forrása: MTI

Péntek este, szombaton egy hidegfront éri el az országot. A hőmérsékleten ennek némi nyoma inkább csak a Dunántúlon lesz, az ország keleti felén marad a hőség. A front mentén szélerősödésre, növekvő csapadékhajlamra kell készülni – írja friss előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A front főként a Dunántúlra hoz majd hűvösebb léghullámokat, keleten szinten észrevétlen lesz hőmérséklet szempontjából, de a záporok, zivatarok kialakulási esélyi megnőnek. 

A Dunántúlon kissé mérséklődni fog a forróság, de ez is átmeneti lesz, hiszen a következő napokban, a jövő hét elején ott is visszamelegszik a levegő.

De már látszik a kánikula vége

A legfrissebb valószínűségi előrejelzések szerint a jövő hét közepén fokozatosan egyre hűvösebb légtömegek érkeznek a Kárpát-medencébe, aminek hatására jórészt mindenütt mérséklődik majd a hőség.

Az előrejelzés bizonytalansága továbbra is magas, de a modellfuttatások átlaga csökkenő tendenciát mutat. A csapadék terén is elkezdett „mocorogni” a fáklya diagram, azaz nő a csapadékhajlam is (ami záporok, zivatarok formájában érkezik).

https://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/valoszinusegi/

loading...