Arató: Az Európa-rekord kenyérdrágulás megmutatta, hogy nem a háború, hanem Orbán miatt van infláció Magyarországon

A lélegeztető-gépeken sokat lopott a kormány. A képen Arató Gergely.
Kép forrása: MTI

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet: gyakorlatilag napról napra visszatérő téma az élelmiszerek rohamos drágulása.

„Aki bevásárolni jár, az a saját bőrén tapasztalhatja, hogy ami hétfőn még x forint volt, az szerdán már garantáltan drágább. Nincs ez máshogy a legeslegalapvetőbb élelmiszerünkkel, a kenyérrel is. Az Mfor.hu portál mutatott rá összesítésében, hogy egész Európában Magyarországon drágul a leggyorsabban a kenyér. Sőt, régiós szinten is csúcstartók vagyunk az Eurostat adatai alapján. A portál úgy fogalmaz, a jelenség február óta érzékelhető, a drágulás innentől kezdve folyamatosan 20 százalék felett maradt”

– ismertette a politikus, kiemelve, májusban eljutottunk odáig, hogy egy év alatt a magyarok 38,4 százalékkal fizetnek többet ugyanazért a kenyérért, mint tavaly.

Arató Gergely kijelentette: az Európa-rekord kenyérdrágulás megmutatta, hogy nem a háború, hanem Orbán miatt van infláció Magyarországon.

A magyar családok Orbánék miatt éheznek, a magyar családok asztalára Orbánék miatt kerül egyre kevesebb étel, és az orbáni megszorító csomag miatt lettünk a térség és Európa szegényháza. A DK már korábban is követelte, hogy megszorítás és adóemelés helyett csökkentsék az alapvető élelmiszerek áfáját és a jövedéki adót, de Orbánék továbbra is inkább a magyarokkal fizettetik meg a saját alkalmatlanságuk árát” – sorolta a képviselő.

Arató Gergely úgy fogalmazott: Orbánék minden szemfényvesztése ellenére egyre súlyosabb probléma a magyar családok mindennapi megélhetése.

„2022-re, az Orbán-rezsim 12. évére eljutottunk oda, hogy egy átlagos háztartásnak is komoly viadalt kell vívni a nagybevásárlással és a csekkek befizetésével, így pedig sokaknál már a hónap közepére üres a pénztárca és hóvége van. Nálunk magasabb áremelkedést egyedül Bulgáriában mértek, magyarul a kelet-európai térség országai is fénysebességgel húznak el mellettünk, mi pedig Orbánéknak köszönhetően a sor végére kerülünk. Ide vezet a felelőtlen kormányzás, a lopás, hogy talicskával hordták és hordják a mi pénzünket, a magyarok pénzét a haveroknak” – fűzte hozzá zárásként a politikus.

loading...