Ördögi tervet eszelt ki Orbán, hogy kivezesse az országot az EU-ból, a DK nem hagyja, ezért módosítót nyújtanak be

Kép forrása: MTI

Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a DK országgyűlési módosító indítványt nyújt be az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról. A DK szerint az Orbán ördögi terve, hogy kivezesse Magyarországot az EU-ból.

A DK szóvivője emlékeztetett: a héten megismerhettük Orbán Viktorék európai Magyarország ellen indított támadássorozatának legújabb bizonyítékát, a kormány határozati javaslatát az Európa jövőjéről szóló konferencia kapcsán.

„A javaslat gyakorlatilag felszámolná az Európai Parlamentet, leépítené az európai demokráciát és egyetlen célt szolgálna, hogy Orbán Viktor gond nélkül készíthesse elő a Huxitot, azaz Magyarország kilépését az Európai Unióból.

Mára teljesen világos, Orbánnak csak addig volt ínyére az uniós tagság, amíg az EU szó nélkül tűrte, hogy a miniszterelnök családtagjai és haverjai milliárdokat lopjanak el a magyar emberek elől az uniós támogatásokból” – mondta Barkóczi.

A politikus szerint nem lehet szó nélkül tűni, hogy Orbán a Huxiton mesterkedik, ezért a DK országgyűlési módosító indítványt nyújt be az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról.

„A DK álláspontja szerint egyértelmű, a magyar emberek továbbra is uniópártiak, hazánk jövőjét csak és kizárólag az Európai Unión belül tudják elképzelni, egy felelős és törvényes kormánynak e szerint kellene a magyar érdekeket képviselni. A DK ezért felszólítja a kormányt, hogy álljon ki a tisztességes megélhetés, a teljes körű szociális és egészségügyi ellátás biztosítása mellett.

„Bárhogyan is próbálkozik Orbán, Magyarország érdeke továbbra is az, hogy az Európai Parlament tagjait közvetlenül választhassak meg a magyar emberek, ez a legerősebb választói felhatalmazás, az EP jogköreit ezért nem gyengíteni kell, hanem tovább erősíteni.

– jelentette ki a DK képviselője.

Legyen világos, a Demokratikus Koalíció minden erejével küzdeni fog Orbán ördögi terve ellen, hazánk helye az Európai Unióban van” – szögezte le Barkóczi Balázs.

A DK politikusa azt is elmondta: „az ugyanakkor nem kérdés, napjainkban mindannyiunk közös otthona, az Európai Unió komoly kihívások előtt áll. Ezért is volt fontos, hogy Európai Unió jövőjéről szóló konferencia minden egyes tagállam polgárait és civil szervezeteit is bekapcsolta közös gondolkodási folyamatba. Ezt a demokratikus sikerprojektet próbálja meg Orbán Viktor most a saját, alantos politikai céljaira felhasználni, ami nem szolgálja az európai Magyarország és nem szolgálja az Európai Unió érdekeit sem. A DK ezért is nyújt be országgyűlési módosító indítványt az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról” – ismételte Barkóczi Balázs a sajtótájékoztatón.

loading...