Nagy Feró szerint, ha a Fidesz főispánokat akar, akkor az egy jó ötlet

Kép forrása: MTI

Nagy Feró 1990-ben még a „génjeiben tiltakozott” az elnevezés ellen, mert meggyőződése volt, hogy a főispán „valami borzasztó elnyomó rendszer” képviselője volt.

20 évvel ezelőtt volt már hasonló terv az asztalon, Nagy Feró akkori nyilatkozatát a Magyar Hang ásta elő, hogy szembesítse vele a zenészt.

Nagy Feró 1990-ben ezt mondta ugyanis a Kurírnak:

„A kormányzó párt leszavazta az SZDSZ-t, amely néha úgy tűnik, mintha beletörődött volna. A fideszesek pedig nyíltan, a legkövetkezetesebb módon előadják, hogy mit gondolnak. Úgy érzem, ők engem képviselnek… Nézd meg, feláll a történelem-tanárnő, és azt mondja, legyen főispán! Ő, aki engem arra nevelt, hogy a főispán, vármegye, ténsúr, nagyságos úr… valami borzasztó elnyomó rendszer képviselői voltak. A génjeimben is tiltakozom ellenük. De a tanács se maradjon, mert ahhoz rossz emlékek fűznek.”

A Magyar Hang kérdésére, miszerint tartja-e még az 1990-es álláspontját, Nagy Feró azt mondta: ha a fideszesek akarják bevezetni, akkor rendben van a dolog.

A lap felvetésére pedig, hogy a fideszesek között is vita van az átnevezésekről, a zenész azt mondta: „bízzunk benne, hogy jól fognak majd dönteni.” A maga részéről úgy látja, nem kell mindenbe beleszólnia, rábízta a fideszesekre az ország vezetését, nekik kell dönteniük – írja a Magyar Hang.

loading...