Melyek most a legnépszerűbb karórák Magyarországon?

Ahogyan az lenni szokott minden, országnak megvannak kedvenc márkái. A globális trendek mellett országonként is lehetnek különbségek a különféle márkák népszerűségét illetően. Ez alól pedig a karórák sem képeznek kivételt. Melyek tehát a hazánkban a leginkább közkedvelt márkák?

Az alábbiakban olyan márkákat mutatunk, amelyek igazi slágernek számítanak hazánkban, a gyűjtés a Timestore karóra webshop adatai alapján készült. Ezek a karórák különösen népszerűek Magyarországon.

Casio

Ez a japán márka rendkívül népszerű hazánkba. A Casio karórák népszerűsége a filmvásznon is megkérdőjelezhetetlen. A márka természetesen világszinten is igazi sláger már egészen 1946 óta. Hazai szinten a szocialista időszakban teljesen összefonódott a külföldi minőség és luxus fogalmával. Ezért nálunk kezdetben kuriózumnak számított, hiszen csak nehezen jutottak hozzá. Viszont aki rendelkezett egy Casio órával, az elmondhatta, hogy valódi kincs figyel a csuklóján. A népszerűsége pedig ma a rendszerváltás után is megmaradt, hiszen a hagyomány tovább éltette generációkon át ezt a márkát. Ezért a Casio hazai viszonylatban egybeforrt a modernizmus és minőség jelzőivel.

Citizen

A márka 1924-ben alapult Japánban, és pontosan az első világháborús órák nyomdokait követve tűzte ki célul, hogy ne csak a katonáknak legyen karórája, hanem közembereknek is. Ezért a márka az egyik legismertebb branddé nőtte ki magát a globális színtéren is. Megbízhatósága mellett a megfizethetőség párosult magas minőséggel, ez pedig kiemelte a többi karóragyártó közül. Hazánkban a Casioval egyetemben nagy tiszteletnek örvend jelenleg is.

Michael Kors

Az elmúlt évek alatt valódi slágerré vált ez a márka – pontosan a mutatós karórái végett. Korábban nem volt jellemző hazánkra, hogy ennyire népszerűvé lenne ez a viszonylag fiatal, a nyolcvanas években alapított márka. Azonban a rendszerváltás után fokozatosan egyre eltrejedtebbé vált. Eredetileg főleg a táskái miatt vált híressé, azonban pár éve az órái is igazi slágernek számítanak. A Michael Kors karórák általános jellemzője az elegancia és a kifinomultság. Női órái általában fém szíjjal rendelkeznek, és finom kialakítású, szinte ékszerként hordható modellek.

Tommy Hilfiger

A hetvenes években nyitotta a tervező első butikját, de igazán csak a kilencvenes évekre vált népszerűvé. A szintén ruhamárkaként indult brand óráit csak később kezdte el gyártani. Mára viszont a férfias kiegészítők egyik zászlóshajójává vált. Óráira jellemző az amerikai lezser, sportos elegancia, de nem olyan elvont megjelenítésben ahogyan a milliomos nyugdíjasoktól látjuk azt. Fiatalos, megfizethető mégis prémium minőség – pont olyan, amilyet elvárnánk.

Guess

A Guess márkát négy fivér alapította Amerikában, fő céljuk pedig a nőiesség kihangsúlyozása volt, aminek kapcsán az első formabontó női farmer is a nevükhöz kötődik. Ez a nadrág típus pedig annyira jól sikerült, hogy emiatt a Guess mára az egyik legnépszerűbb divatmárkák közé tartozik. Ruhái mellett viszont az órái is rendkívül népszerűek, mivel ugyanezt a női érzékiséget, kifinomultságot és elegáns szexiséget tükrözik. A férfi karórái pedig a férfias elegancia és az amerikai, prémium formavilág látványával kényeztetnek.

loading...