Hatalmas veszteség: Orbánék elüldözték a világhírű magyar sebészt, aki a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásán is dolgozott

Fotó: Ellenszel.hu

Két éve még magas állami kitüntetést kapott, most pedig szerződést bontottak Hudák István idegsebésszel, aki a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásán is dolgozott. A sebész elmondta, mi történhetett.

Hosszú interjút közölt a Válasz Online Hudák István idegsebésszel. Hudák benne volt abban a csapatban, amelyik a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásán dolgozott, Ő volt az, aki a gyerekek összenőtt agyi ereit elkülönítette, amivel lehetővé vált a koponyák szétválasztása. Ezt követően még magas állami kitüntetést is kapott, azonban

Hudákkal most szerződést bontott a Honvédkórház és azt állítja: maga sem tudja, miért, egyszerűen levélben megüzenték neki.

A professzor arra gondolt, hogy a rotációnak nevezett hatalomtechnikai játék állhat a döntés hátterében, aminek a lényege, hogy mindenkinek tudtára adják, nincs pótolhatatlan ember. Hudák István pedig, bár szereti Magyarországot és a hazájának tekinti, mégis valószínű, hogy külföldön folytatja tovább a munkáját.

loading...