Varga Judit kiakadt, miután megtudta, hogy elvehetik Magyarország szavazati jogát Orbán miatt

Kép forrása: MTI

Az Európai Parlament egyik alelnöke szerint Magyarország zsarolási eszközként él vissza az uniós egyhangúság elvével, ezért meg kell fosztani a szavazati jogától. Varga Judit kiakadt Katarina Barley-ra.

A Die Zeit beszámolója szerint Katarina Barley (Német Szociáldemokrata Párt, SPD), az Európai Parlament egyik alelnöke az MDR Aktuell nevű rádiónak azt mondta, hogy Magyarországot meg kéne fosztani az uniós szavazati jogától.

Varga Judit a Facebookon reagált: az igazságügyi miniszter szerint ez jogfosztás, és hátborzongató, ahogy erről beszél Barley.

Az Európai Parlament német alelnökének szándéka szerint a magyaroktól meg kell vonni a szavazati jogot az EU döntési folyamatában, mert neki nem tetszik, hogy Magyarország kiáll a saját érdekeiért és a vallásszabadságért. Katarina Barley arrogáns és felsőbbrendű hangon beszél, amikor nem a demokratikus döntéshozatal, a jogállamiság, az európai értékek és a megegyezés kultúrája mellett áll ki, hanem egy másik nemzet jogait akarja korlátozni – írja a Facebookon Varga.

loading...