A DK úgy véli, itt a végső összeomlás az egészségügyben: 18 ezren várnak szemműtétre, 20 ezren protézisre

A kórházi adósságok történelmi rekordon állnak.
Kép forrása: MTI

A Demokratikus Koalíció értékelése szerint a kormány a végső összeomlás szélére sodorta a magyar egészségügyet – írja közleményében Komáromi Zoltán, a DK országgyűlési képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján.

A politikus a portfolio.hu hírére hivatkozva azt mondta, hogy jelenleg közel hatvanezren várnak műtétre, és egyes területeken soha nem látott hosszúságú várólisták alakultak ki:

idén májusban közel 18 ezren vártak szürkehályogműtétre, míg csípő- és térdízületi protézisek beépítésére csaknem húszezren.

A kormány „hozzáértés hiányában” semmit nem tett az ellátórendszer korszerűsítéséért, 12 éve von el folyamatosan forrásokat az egészségügyből, „üldöz el kizsigerelt, túlhajszolt” orvosokat és ápolókat a szakmából – fogalmazott Komáromi Zoltán, aki szerint a kormánynak nem célja, hogy az egészségügyet megmentse a végső összeomlástól.

Az ágazat a Belügyminisztérium „egyik alosztályává silányult”, ami egyértelmű jele annak, hogy a kabinetnek esze ágában sincs érdemben foglalkozni az emberek gyógyulását akadályozó problémákkal – mondta képviselő.

loading...