A kormányülés után rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor

Fordulat előtt állunk: jönnie kell a magyar eurónak
Fotó: Ellenszel.hu

Drasztikus áremelkedésekhez vezet a háború és a brüsszeli szankciós politika Orbán Viktor szerint. Az energiaárak tovább emelkednek, és ezért „egyre nehezebb és költségesebb megvédeni a családokat” – mondta a miniszterelnök. Ráadásul a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősíteni.

Az emelkedő kamatok és az emelkedő árak miatt a nagy bankok és multik extraprofitra tesznek szert, a kormány ezért úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. „Innen fizetjük majd ki a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit” – fogalmazott Orbán.

„Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagykereskedelmi láncokat, az enegiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be”

– jelentette be a miniszterelnök. Ezek a korlátozások időben korlátozottak, két évre, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak.

Orbán szerint akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert, azoktól elvárják, hogy segítsék az embereket és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez.

A családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is megvédi a kormány. A részletek és a számok a csütörtöki kormányinfón következnek – zárta a Facebookon közzétett videóját Orbán Viktor.

loading...