Salátatörvénybe rejtette a Fidesz, de kiderült: távol-keletieket telepítene Orbán Magyarországra, hogy dolgozzanak

Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Miközben Magyarországon gyárakat zárnak be, magyar emberek válnak munkanélkülivé, addig Orbánék azon mesterkednek, hogy távol-keleti munkásokkal árasszák el az országot.

A héten fogja tárgyalni a parlament azt a javaslatcsomagot, ami vietnámi, indonéz, mongol, fülöp-szigeteki vendégmunkások magyarországi foglalkoztatását tenné egyszerűbbé – írta meg a Népszava.

A lap szerint az intézkedés a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről című javaslatcsomagban szerepel. A tervezetet, amelyet május elején nyújtottak be, véglegesítene egy, a koronavírus-járvány alatt bevezetett átmeneti szabályozást is.

A napilap szerint ezen van a hangsúly, ez ugyanis lehetővé tenné, hogy a harmadik országbeli állampolgárok minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztül könnyített úton érkezhessenek Magyarországra, és akár munkavállalási engedély nélkül is dolgozhassanak.

E mentességről pedig a kormány dönthetne rendeleti úton.

A tervezet alapján arra is a kormány kapna felhatalmazást, hogy a munkaerő-kölcsönzés területét, így a minősített kölcsönbeadók nyilvántartásba vételének feltételeit szabályozza. Mindezzel hosszú távon is egyszerűsíteni tudnák a harmadik országbeli vendégmunkások érkezését.

loading...