Orbán két szék között a pad alá esett: Németország ügyes csellel tenné tönkre a nagy zsarolási kísérletét

Behívót kapnak a magyarok.
Fotó: Ellenszel.hu

Vezető német politikusok ügyes trükkel húznák ki Orbán méregfogát: zsarolni sem tudna, és továbbra sem kapna egyetlen eurócentet sem az EU-tól. A német politikusok rájöttek: 

ha Orbán nélkül hajtják végre az olajszankciót, azzal kihúzzák Orbán zsarolós méregfogát, és Putyinnal együtt két szék között a pad alá fognak zuhanni az autokraták.

Németország hajlandó lenne támogatni, hogy az Európai Unió tagországai Magyarország nélkül vezessenek be embargót az orosz kőolajra – mondta Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban. Ő már a második vezető német politikus, aki így nyilatkozik.

Rámutatott, hogy a tárgyalásokat, egyeztetéseket az Európai Bizottság vezeti, s ha a testület elnöke azt mondja, hogy

megcsináljuk 26-an, Magyarország nélkül, akkor ez egy olyan út, amelyet mindig támogatnék.

A. hvg.hu emlékeztet: Katarina Barley (SPD), az Európai Parlament alelnöke is arról beszélt vasárnap, hogy a többi uniós tagállamnak Magyarország nélkül kellene kezdeményeznie az olajembargót, ami Oroszország ellen irányul. Barley ezt egyáltalán nem tartja ideális helyzetnek, ám mint mondta, Orbán Viktor magyar kormányfőt csak nagyon sok pénzzel lehet rávenni arra, hogy beleegyezzen egy ilyen szankcióba.

A német politikusok rájöttek: ha Orbán nélkül hajtják végre az olajszankciót, azzal kihúzzák Orbán zsarolós méregfogát, és Putyinnal együtt két szék között a pad alá fognak zuhanni az autokraták.

loading...