Tudtad, hogy itt van a Google hipermodern hirdetési csodája a nyakunkon?

A címet elolvasva cégtulajdonosok ezrein hatalmasodhat el a pánik: alighogy kikupálták magukat a Google Ads hirdetéseiből, és már kezdenek viszonylag magabiztos kézzel belenyúlni a hirdetésekbe, amikor már nagyjából ismerik a fontos kifejezéseket, akkor jön egy újabb fejlesztés, és fenekestül felfordul minden.

De vajon tényleg fenekestül felfordul?

Az kell mondanunk, hogy igen, hiszen amíg korábban minden vállalkozás saját maga, néhol az ügyvezető, néhol a marketinges állította be, hogy milyen hirdetések hol, mikor, kinek és milyen tartalommal jelenjenek meg, addig a Google Ads Performance Max kampánytípusa egy merőben új dimenziót nyit meg a vállalkozások előtt.

De mi ez a hype az Ads Performance körül?

Első körben az, hogy nem kell manuálisan belenyúlnod. Persze ugyanúgy meg kell adnod a különböző specifikációk szerinti hirdetési szövegeket, érdemes kitérned a közönséged összeállítására is, illetve a képi anyagokat, esetleg videókat is kiválasztanod, de a többi már nem a te dolgod.

Dőlj hátra és figyeld, hogy dolgozik neked a gép! A Google újhullámos kampánytípusa ugyanis gépi tanulással működik, azaz a megfelelő információk birtokában a gép automatikusan kiválasztja, hogy mikor, hol és milyen tartalommal jelenjen meg a vállalkozásod ahhoz, hogy minél több átkattintást érhess el.

Hát nem fantasztikusan ultramodern? Mielőtt azonban rohannál minden kampányodat lecserélni, állj meg egy percre! Fontold meg a Klikkmarketing segítségével, hogy az Ads Performance neked való-e!

Mindenki térjen át az új kampánytípusra?

Balgaság lenne ezt megtenni anélkül, hogy ne derítenéd ki, neked megéri-e ez. Így mielőtt minden egyéb kampányodat inaktívra állítanád, érdemes pár hétig párhuzamosan futtatni a klasszikus, manuálisan beállított kampányokat és a gépi tanulás útján beállított és meghatározott Ads Performance kampányokat.

Persze fontos, hogy minden tartalmad jó legyen, hogy a mérési beállításoknak kellő figyelmet szentelj, hiszen mérés nélkül hogyan tudnád eldönteni, hogy jó-e ez neked.

Sokszor még a megfelelő mérési információk birtokában is küzdelmes az adatok kiolvasása, ezért ha úgy érzed, jól jönne némi segítség, keresd a Klikkmarketing szakembereit bátran!

Semmi sem állandó 

Ehhez talán a vállalkozók szoktak már leginkább hozzá, bár a technológiai vívmányok, a közösségi oldalak, az internetes keresők folyamatos fejlesztései még nekik is feladja a leckét.

Ha most azt érzed, hogy elvesztél, és nem érdekel semmi újítás, maradsz mindenféle fontolgatás nélkül a jó öreg kézzel beállított Google Ads hirdetéseknél, akkor azért óva intünk: azért vagy vállalkozó, mert sikeresen tudsz alkalmazkodni a változásokhoz. Ha ez a képességed megszűnik, akkor bizony jó eséllyel kerültél egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy lehúzd a rolót. 

De miért is tennéd ezt, amikor most már a Google is segítséget nyújt abban, hogy minél kevesebb energia- és időráfordítással a lehető legjobb eredményt érhesd el a honlapoddal és vele együtt a vállalkozásoddal?! 

loading...