Minden mítosz megdőlt: Orbán most eláshatja magát – kiderült, mi történik, ha nem Putyin barátai vagyunk

A magyarok jobban bíznak az EU-ban, mint a kormányban
Kép forrása: Reuters

Olyan erős példát nem találunk másutt, mint amilyet Bulgária mutatott fel. Kiril Petkov, Bulgária miniszterelnöke és Kamala Harris amerikai alelnök washingtoni találkozójukon bejelentették: a Gazpromnál alacsonyabb áron történő cseppfolyósított földgáz (LNG) szállításáról állapodtak meg.

Bulgária nagyon hasonló Magyarországhoz a gázfüggőségét tekintve, évente mintegy 3 milliárd köbméter gázt fogyaszt, amelynek több mint 90 százaléka Oroszországból érkezett. Júniustól ezt pótolják amerikai LNG-vel.

Magyarország – amely hosszútávú gázszerződést kötött Oroszországgal – februárban a piaci árnál is 30 százalékkal többet fizetett az orosz gázért.

Hiába papol Szijjártó vagy Orbán arról, hogy Magyarország érdekét nézik, ez nem igaz. Még Bulgária is meg tudta tenni, hogy 90%-os orosz gázfüggőség helyett nem hajol meg az orosz agresszornak, hanem Amerikával köt szerződést jóval alacsonyabb áron.

Nálunk ezt miért nem teszi meg a kormány? Azért, mert a Fidesznek elemi érdeke és üzleti aranybányája, ha az oroszokkal jó viszonyt ápol. Ennek a magyarok rezsicsökkentéséhez semmi köze, hiszen 30%-kal drágábban vettük Putyintól a gázt.

Hol éri ez meg Magyarországnak? Sehol! Juttasd el minél több emberhez ezt az információt, hogy leromboljuk a rezsikamu mítoszait!

loading...