Németország a világ legmodernebb fegyvereivel látja el hamarosan Ukrajnát

Németország olyat lépett, hogy a Fidesz örökre befoghatja
Kép forrása: DPA

Christine Lambrecht német védelmi miniszter közölte, hogy Berlin újabb fegyvereket küld Ukrajna részére, többek közt Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackokat – írja a Deutsche Welle riportja alapján a Portfolio.

A védelmi miniszter nyilatkozata szerint Németország hét önjáró Panzerhaubitze 2000 típusú tarackot tervez küldeni Ukrajna részére az oroszokkal szembeni ellenállás erősítése érdekében. A fegyverszállítmányok mellett Berlin segíteni fogja a az ukrán haderő kiképzését is a fegyverek használatára.

A mostani lépés azt követően történt, hogy Németország jelentős fordulatot hajtott végre a nehézfegyverek exportjára vonatkozó politikájában. Legutóbb például Gepard típusú önjáró légvédelmi járművek küldéséről érkeztek hírek.

A Panzerhaubitze 2000 az egyik legmodernebb tüzérségi eszköz jelenleg a világon, lövedéktípustól függően 40-67 kilométeres lőtávot képes elérni, nagy pontosság mellett. A kezelőszemélyzetet kategórián belül jelentősnek mondható páncélzat is védi.

Németország mellett Olaszország és Hollandia is jelezte, hogy PzH 2000-eseket küldenek Ukrajnának, a napokban lehetett pletykákat olvasni arról, hogy a holland szállítmány már meg is indult a konfliktuszónába.

loading...