L. Simon szerint nem vele jött szembe a magyar egészségügy „valósága”, hanem a baloldallal jött szembe „április 3. valósága”

Kép forrása: MTI

L. Simon László a Mandineren azt írja, nem azért írta meg az édesanyja háziorvosáról szóló posztot korábban, mert „szembe jött volna vele a valóság”, hiszen „pontosan ismeri a valós helyzetet”.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója azt a kérdést tette fel a Facebookon, hogy: elképzelhető-e manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? A posztot azután írta, hogy L. Simon 72 éves beteg, vélhetően tüdőgyulladásos édesanyját arra kérte a háziorvosa, ne menjen be a rendelőbe, mert megfertőz valakit.

A Mandineren megjelentetett írásában L. Simon azt írja,

„Édesanyám és én is hiszünk az állami egészségügyben, a tisztességesen dolgozó, felkészült orvosokban. A távgyógyítás általánossá válását viszont egy jó ideje komoly értetlenkedéssel és elégedetlenséggel figyelem.”

Arról is írt, hogy tudott olyan orvosról is, aki a járvány ellenére „hagyományosan rendelt” és „fonendoszkóppal és nem telefonon keresztül hallgatták meg a beteg tüdejét”. Ezután L. Simon csavaros átkötéssel arra tér ki, hogy a posztban „nem vele jött szembe” a magyar egészségügy „valósága”, hanem „a baloldali újságírókkal és politikusokkal” jött szembe „április 3. valósága”. Írásában L. Simon végül a Facebook-posztjában megnevezett háziorvosra azt írta:

„Egy dolgot viszont sajnálok, hogy édesanyám háziorvosát név szerint említettem meg a posztomban. Bár továbbra sem értek egyet a gyakorlatával, ennyi év politikai rutinjával kezelnem kellett volna a pillanatnyi indulatomat. Ezért itt megkövetem őt.”

loading...