Választás: Hadházy Ákos három nagyon fontos dologra hívta fel a figyelmet, miután leadta szavazatát

Kép forrása: MTI

Az ellenzéki képviselő korán kelt és az elsők között szavazott, hogy időben felhívhassa három nagyon fontos dologra a figyelmet:

1) bármit is mondanak a közvélemény-kutatások, ez a meccs nincs lefutva. Sok jel mutat arra, hogy a Fidesz nagyon meg is van ijedve a saját méréseik miatt.  De minden azon múlik, el tudunk-e vinni olyan embereket is, akiknek ugyan elegük van a rendszerből, de nem hisznek a szavazatuk erejében. 

2) arra kérem Önöket, hogy minél hamarabb menjenek el szavazni és  Önök is osszák ezt meg ezt a közösségi profiljukon. Mutassanak példát azoknak, akik még mindig nem döntöttek arról, hogy választanak-e. Azokat kell elgondolkodtatni, akik látják a korrupt rendszer tarthatatlanságát, de “távol akarják magukat tartani a politikától”. Ha sokan osztják meg a szavazásukat, azzal ellensúlyozhatjuk azt a horribilis összegű pénzösszeget, aminek a segítségével a Fidesz ma el akarja árasztani hirdetésekkel az internetet.

3) Mégegyszer fel szeretném hívni arra is a figyelmet:sajnos  ma NAGYON SOKAN lesznek, akik NEM  ÖNKÉNT fotózzák le a szavazólapokat. A Fidesz nem véletlenül tette legálissá a fotózást.  Több jelzést kaptam arról, hogy vannak munkavállalók, akiket megzsarol a munkaadója, hogy a Fideszre kell szavazni és erről fotót is kér. És persze tudjuk, hogy tömegesen fizethetnek is szavazatokért. De TÖBB LEHETŐSÉG is van ilyenkor. Először be kell húzni az ikszet, aztán jöhet a fotó, de a lapot még nem kell az urnába dobni. LEHET UGYANIS KÉRNI ÚJ LAPOT, ha valaki elsőre elrontotta . Ezután csak a javítottat kell majd betenni a borítékba, a kizsarolt fideszes szavazatot pedig majd a fényképen meg lehet mutatni a  zsarolónak. Az is egy lehetőség, ha a fotó után még egy ikszet tesz valahova- ekkor érvénytelen lesz a szavazat, de legalább nem segíti a Fideszt. De a legjobb megoldás azoknak, akik nem érzik kiszolgáltatottnak magukat: ezeket a zsarolásokat negligálni és az  elkövetőket fel kell jelenteni.

     Senki ne felejtse: ma nem négy év, hanem akár évtizedek sorsa is eldőlhet!

Budapesten volt olyan szavazóhelyiség, ahol már fél hétkor sor alakult ki

loading...