Disznóvágásból visszamaradt húst osztanak szavazatért az egyik legnagyobb csatatér körzetben

Fotó: Ellenszel.hu

Makón (Csongrád-Csanád megye, 4. OEVK) érdekes dolgokat tapasztaltak a választás tisztaságára figyelők a délelőtt folyamán. A történtek szavazatvásárlás erős gyanúját vetik fel – írta a Tiszta szavazás. Ez a választókerület a fideszes Lázár János és az ellenzéki Márki-Zay Péter körzete, az adatok szerint itt a legaktívabbak a választók.

„A megfelelő helyre behúzott szavazatért öt adag húst adtak a disznóvágásból visszamaradt húsokból” Makón, a Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében”

– állítja a Tiszta szavazás nevű civil szervezet.

Azt írják, a Tulipán utcai és a Királyhegyesi utcai szavazókör előtt vasárnap kora reggeltől 2-3 gyanús autó órákon keresztül visszatérően megállt, kiszálltak belőle szavazni igyekvő emberek, majd a szavazás után a szavazóköröktől nem messze lévő Bethlen utca 11. címen lévő telekre szállították őket ugyan ezekkel az autókkal. A szervezet szerint a helyi szavazók azt mondták, húst osztogattak szavazatért.

A szervezet szerint a rendőrök is kimentek a helyszínre, de a szemtanúkat a helyi választási bizottsághoz irányították arra hivatkozva, hogy nem az ő hatáskörük intézkedni.

Rejtett kamerával buktatták le a választási csalást Borsodban

loading...