Hadházy Ákos: Orbán látott olyan számokat, amiket mi nem ismerünk – vereségre készül

Hadházy párbeszédet akar Orbánnal.
Kép forrása: MTI

Hadházy Ákos szerint kevés biztatóbb dolog van annál, minthogy a miniszterelnök két nappal a választások előtt (tegyük hozza: 12 év kormányzás után) csalást kiált az állami propagandarádióban. Ezek szerint ő látott olyan számokat, amiket mi nem ismerünk.

(Szerinte az a csalás, hogy az ellenzék adatbázist épített, miközben melyen hallgat a Kubatov-listáról meg a Rogán-féle propagandalevelekről.) A képviselő figyelmeztet: természetesen azt a lehetőséget se felejtsük el, hogy ezzel a húzással épp a saját csalásaikról akarja elterelni a figyelmet, régi módszer, hogy azzal vádolja ellenfeleit, amit ő maga elkövet.

Ami viszont aggasztó, hogy a jelek szerint nem kívánja elismerni a választások eredményét – már ha nem ő nyer. Ez nagyon jellemző a hozza hasonló autokratákra, akik egyszerűen nem tudnak veszíteni. Emlékezzünk Donald Trumpra, aki még a választások éjszakáján csalást kiáltott, ami aztán a Capitolium elleni, példátlan támadáshoz vezetett! Teljesen biztosak lehetünk benne, hogy Orbán is csalást kiált majd, ha vesztésre áll, és megpróbálja majd az utcára szólítani a híveit

– írta a képviselő a Facebookon. Hadházy szerint attól nem kell megijedni, de lélekben készülni kell rá békésen, de nagyon határozottan.

loading...