Gyurcsány Ferenc: Az egész világ azt üzeni Orbánnak, hogy nix ugribugri!

Kép forrása: MTI

Gyurcsány Ferenc a háború harmadik hetében kijelentette: új világ jön, mifelénk mindenképp. A DK elnöke szerint az egész világ azt üzeni Orbánnak, hogy nix ugribugri!

Gyurcsány Ferenc bejegyzése:

„A háború harmadik hetének közepén az magabiztosan mondhatjuk, hogy új világ jön. Mifelénk mindenképp, de a hullámok egészen Kínáig érnek. 

Ez a becstelen háború nemcsak Putyin rendszerét rázza meg. Levegőért fognak kapkodni az orosz elnök illiberális, az erő kultuszában hívő, a nemzeti szuverenitásról papoló, valójában nacionalista barátai. 

Orbán közelről látja most, hogy egyedül semmit se ér. A politika színházában most hirtelen békegalamb lett a farkasból. A történelemben viszont szétporlik a maszk. Marad a nyers valóság. 

Nix ugribugri! 

Ezt üzeni a világ Orbánnak. A kormányfő most jó képet vág politikájának nyilvánvaló kudarcához és látszólag beállt a sorba. De ez a sor, nem az ő sora. Ahogy Putyinnak vége, úgy Orbánnak is. Kitelt az idejük. 

Ez attól függetlenül igaz, hogy három hét múlva mit gondolnak majd a magyar választók. Sokadszorra a világ változása buktat majd meg egy magyar zsarnokot. Ez Orbán sorsa, ez a mi történelmünk.”

loading...