Nagy bajban Putyin: sokkot kapott szemtanúk leplezték le legféltettebb háborús titkát

Kép forrása: AP

Teherautószám érkeznek Ukrajnából Fehéroroszországba, majd vonatokkal és repülővel szállítják Oroszországba a „sokkolóan magas számú” halottakat.

Teljesen megteltek a fehérorosz városokban található hullaházak az Ukrajna elleni háborúban meghalt orosz katonák holttesteivel

közölte a Szabad Európa Rádió  (RFE) helyi lakosokra hivatkozva. A holtesteket teherautószám szállítják Ukrajna északi szomszédjához, ahonnan az orosz csapatok átlépték a határt.

Az orosz katonák holttesteit ezután repülőgépeken és vonatokon szállítják vissza Oroszországba. Egy helyi lakos az RFE-nek elmondta:

A holttestek száma hihetetlenül magas. Mazir város pályaudvarán az embereket sokkolta a vonatokra felrakott holttestek száma.

A lap cikke szerint a fehérorosz orvosokat megfenyegették, hogy kirúgják őket, ha adatokat közölnek a sebesült és halott orosz katonákról.

Az ukrán kormány közlése szerint 12 ezer orosz katonát öltek meg az Ukrajna elleni invázió kezdete óta, de ezt független forrásból nem lehet megerősíteni. Az orosz kormány igyekszik elhallgatni a halottak számát. Az amerikai kormány becslése szerint feltehetően több ezer orosz katona esett el a harcokban.

loading...