Botrány: Juszt László olyan információt osztott meg a választási törvényről, amire az EBESZ ellenőrök ráharaphatnak

Juszt László arról ír a Facebook-oldalán, hogy ő maga is azt hitte, sokkal kevesebbszer módosították a választási törvényt, de Tóth Zoltán volt belügyminisztériumi államtitkár elárulta neki, hogy Orbánék 1500 alkalommal módosították a szabályokat.

Juszt László bejegyzése:

„Tegnap rögzítettem a MAGÁNBESZÉLGETÉS c. műsor következő adását Tóth Zoltán volt belügyminisztériumi államtitkárral, választási szakértővel. A felkészülés során igen elcsodálkoztam, mert kiderült, hogy Orbánék a saját maguk által 2012-ben megírt választási törvényt – nem tévedés – 300 (!!!) alkalommal módosították. Ezen egy picit elcsodálkoztam. Gondoltam ezzel kezdek, s meglepem Tóth urat. 

Nem sikerült. Ő lepett meg engem. Ugyanis közölte, ez tévedés. Ugyanis nem  300, hanem 1.500 alkalommal módosították a szabályokat, ha a választási körzethatárok átrajzolását is figyelembe vesszük. 

A beszélgetés március 17.-én kerül adásba és a youtub-ra, de ezt a “finomságot” nem bírom addig sem magamnak megtartani. Ha semmi más csalást nem követtek, vagy követnének el, akkor ez önmagában is megkérdőjelezi a demokráciát, a tisztességes választást.

Ajánlom a beszélgetést mindenki és persze az EBESZ ellenőrök figyelmébe!

Ehhez még annyit. Tacitus azt írta: “A legromlottabb államban a legtöbb a törvény.” Bizony…”

loading...