Varga Mihály bejelentkezett, miközben 400 forint lett az euró: nagyszerűen kezelte a kormány a válságot

Kép forrása: MTI

Hétfőn brutális gyengülésbe kezdett a forint, új történelmi mélypontot ért el délelőtt 10 körül: 400 forint is volt egy euró a bankközi piacon.

Miközben az emberek csak találgatják, hogy hol lehet a vége, Varga Mihály pénzügyminiszter a történelmi hír után alig fél órával posztolt egyet a Facebookra, hogy méltassa az Orbán-kormány válságkezelését. Mint írta,

megszorítások helyett támogató gazdaságpolitikával kezelték a válságot, így ma már több embernek van munkája Magyarországon, mint a járvány előtt. Plusz azon dolgoznak, hogy a szomszédban zajló háború hatásaitól is megvédjék a magyar családokat és vállalkozásokat. Ábrát is mellékelt, mely szerint a mostani kormány GDP-arányosan jóval többet fordított válságkezelésre, mint anno a baloldali, a 2008-2009-es válság idején.

A kommentelők eléggé kiakadtak: többen is megjegyezték, hogy a 400 forintos euró nem éppen azt jelzi, hogy sikeres volt Orbán válságkezelése. Ilyen kommentek árasztották el a fideszes miniszter oldalát:

1. Majd most meg lehet mutatni tényleges válság idején, mit tud a kormány, főleg májustól. Meg valami kis magyarázat, hogy miért gyengül egy hidegfronttól is folyamatosan a forint. Többit kár is taglalni, mikor milyen ugrások vannak fel-le (EU-s támogatások idején, beruházásokkal kapcsolatban) az euróhoz képest, mert akkor rögtön baloldali leszek.

2. Szóval előidéztetek egy válságot amit tetézett a COVID és most még jön hozzá a háború is. Erre irgalmatlanul sok pénzt elvertek és győzelemként állítjátok be? Csak gratulálni tudok… 400as eur. öröm és boldogság, előre, nem hátra. infláció csak felfelé…

3. Varga úr, a maguk válságkezelésétől mentsen meg az Isten! Én a kardomba dőlnék ilyen sikerek láttán!

loading...