Vége a nagy barátságnak? Gerard Depardieu páratlan gesztussal szúrt oda Putyinnak

Kép forrása: AFP

Nagy port kavart hazájában a híres francia színész, Gerard Depardieu, amikor 2013-ban felvette az orosz állampolgárságot. Döntésének hátterében az állt, hogy

a Francois Hollande által jóváhagyott francia törvények példanélküli módon megadóztatták Franciaország leggazdagabb rétegét, jövedelmük jelentős részét – akár 75 százalékot – az államnak kellett befizetniük.

Ezt követően Depardieu már csak forgatni, vagy borászatát felügyelni tért haza, idejének nagy részét Oroszországban és Dubai-ban töltötte, ahol szintén állampolgári címet szerzett.

A Putyin és Depardieu között fennálló baráti viszony köztudott, a színész idén februárban a közösségi hálón közzétett egy kettejükről készített képet: „hagyjátok békén Vlagyimir-t!” felirattal, de az eltelt évek során is többször jelent meg Putyinnal karöltve a különböző nyilvános rendezvényeken.

Természetesen a francia média Ukrajna Oroszország általi lerohanása után azonnal nyomás alá helyezte a színészt, aki egyelőre

nem foglalt állást az ügyben és láthatóan kerüli a nyilvánosságot, viszont a fent említett fotót eltüntette közösségi oldaláról.

loading...