Putyin, takarodj! – tüntetés lesz Budapesten az orosz kémbanknál a háború ellen, Európa mellett

Az orosz többségi tulajdonú Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) 2019-ben, amerikai tiltakozás ellenére tette át a székhelyét Moszkvából Budapestre. Akkor a legnagyobb kritikát a bank alkalmazottainak és vendégeinek szavatolt diplomáciai mentesség váltotta ki,

ami szakértők szerint alkalmat adhatott orosz ügynökök, kémek beutazására Magyarországra, ezzel a schengeni övezetbe. Ezért is nevezték sokan már akkor „kémbanknak” az NBB-t, a pénzintézet azonban többször is tagadta ezt a vádat.

A bankban Oroszországnak van a legnagyobb részesedése, Magyarország pedig a második legnagyobb tulajdonos. Az NBB budapesti székházát tavaly áprilisban Varga Mihály pénzügyminiszter adta át, augusztusban pedig Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Szijjártó Péterrel tekintette meg az épületet.

Az egységben Magyarországért követeli: utasítsák ki az országból a kémbankot!

Putyin kémeinek nincs helye Magyarországon! Az agresszor orosz elnök megtámadta Ukrajnát, és közben egész Európát fenyegeti. Orosz befolyási övezetként tekint Magyarországra, amelyben a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is a partnere. Például azzal, hogy a Nemzetközi Beruházási Banknak és az így Európába érkező orosz ügynököknek Budapesten biztosít székhelyet.

Csatlakozzon Ön is kedden 18 órakor az orosz kémbank elleni demonstrációnkhoz, szüntessük meg Putyin befolyását Magyarországon – írják az esemény létrehozói.

HELYSZÍN: 1013, Lánchíd utca, Clark Ádám téri körforgalom felőli vége. IDŐPONT: 2022. 03. 01. 18 óra.

loading...