Gyurcsány Ferenc: Szegény Orbán, félreértette a helyzetet, azt hitte, az oroszoknak kellene fegyvert adni

Kép forrása: MTI

Gyurcsány Ferenc is megnézte Orbán Viktor tegnapi háborús beszédét, és a DK elnöke szerint érdemes volt. Fel is sorolt 3 tanulságot belőle.

Gyurcsány Ferenc bejegyzése:

„Csak most néztem rá a tegnapi Orbán interjúra. Érdemes volt. 

Na nézzük!

A kormányfő erőt és magabiztosságot akar mutatni. Háborús helyzetben ez okszerű. Aztán meg megfontoltnak is szeretne látszani. 

Ez is jó lenne Mondom: jó lenne. Mert nem sikerül szegénykémnek. 

Több dolgot is állított tegnap. 

Például azzal indokolta a fegyverszállítások lehetetlenségét, hogy

„azokkal a fegyverekkel esetleg magyar emberekre is lőnek majd, hiszen Kárpátalján magyarok is élnek.” 

Szegény Orbán, félreértette a helyzetet, azt hitte, az oroszoknak kellene fegyvert adni. Nem, nem azoknak. Az EU a hazájukat védő ukrán népnek ad, akik között sok nemzetiségű állampolgár él, köztük magyarok is. 

Meg azt is mondta csillagbogaram, hogy

azért se adunk fegyvert, mert ami van, az nekünk kell. Tehát ha több lenne, akkor adnánk? Szóval nem elvi, hanem mennyiségi megfontolások vannak. 

Aztán azzal folytatta a csodaember, hogy a szankciókban nem hisz, de most nem az okoskodás ideje van. Háború van. Most nem okosnak kell lenni, hanem egységesnek – tette hozzá. Tehát szerinte rosszak a most bevezetett szankciók. Ő nem bántaná az oroszokat. Ezek szerint nem meggyőzték, hanem legyőzték. 

Szegény Európa erős embere. Most mi lesz?

Szóval pocsék napjai vannak szerencsétlen embernek. Nagyobb baj, hogy ártatlan emberek millióinak, és a dráma még nem ért véget. 

Aztán most azzal ne is foglalkozzunk, hogy mekkora az ő személyes felelőssége, hogy egy történelmi ámokfutót támogatott egy évtizedig és szolgálta ki Magyarországot a zsarnoknak. 

Putyin elvesztette a történelmet. Ahogy magyar barátja is el fogja veszíteni.”

loading...