Putyin erre nem számított, azt vették el tőle, amire a legbüszkébb volt

Kép forrása: AFP

A Nemzetközi Judo szövetség közleményt adott ki, melyben közölte, hogy Vlagyimir Putyint – aki a szövetségben a tiszteletbeli elnöki posztot töltötte be, valamint a szövetség életében mint sportnagykövet tevékenykedett -az Ukrajnával szembeni agresszív fellépése miatt pozíciójából azonnali hatállyal felfüggeszti.

Putyin hivatalosan a judo sport egyik legnagyobb alakja, mivel a fekete övön felül, a hihetetlenül nehezen megszerezhető kilencedik dan-t is begyűjtötte. Persze ez azért helyén kezelendő, hiszen szakétők szerint már az ötödik dan megszerzése is olyan sok időt és a sport iránti elhivatottságot igényel, ami olyan judosoknak is szinte lehetetlen feladat, akik kizárólag a sportággal foglalkoznak.

Putyin rendkívül büszke sportmúltjára, gyakran jelenik meg az orosz médiában mint fizikailag erős, hetvenévesen is fitt vezető, amint éppen lovagol, súlyzózik, vagy judo eseményen vesz részt.

Oroszországgal szemben egyre több sportszervezet léptet életbe szankciókat, az ország az UEFA-bajnokok ligája döntő rendezésének jogát is elveszítette, és Lengyelország válogatottja sem hajlandó kiállni az Orosz nemzeti tizenegy ellen.

loading...