Ungár Péter a Médiatanácshoz fordul, mert orosz propaganda ömlik a magyar köztévéből

Kép forrása: MTI

Az LMP sajtóosztálya közölte, hogy Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a Médiatanácshoz fordul, hogy vizsgálják ki, az MTVA M1 csatornáján csütörtökön elhangzó, az orosz agresszióért lényegében Ukrajnát felelőssé tevő beszélgetések mennyiben felelnek meg a közszolgálatiságnak, a pártatlan, elfogulatlan tájékoztatásnak.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője pénteken nyílt levelet tett közzé a Facebookon, amit Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának címzett. Ebben azt írta,

„biztos tudja, hiszen politikai felettesei mesélték Önnek, hogy a Kreml részéről évekkel ezelőtt felmerült, hogy alapítanak egy oroszbarát televíziót, hogy a Kreml álláspontját sugározza, de letettek erről, mert arra jutottak, hogy az MTVA elvégzi helyettük ezt a feladatot. A helyzet az, hogy azok a műsorok, amik az Ukrajna ellen folyó katonai agresszió kapcsán adásba kerületek a köztelevízión árnyalatlan, kontextus nélküli orosz propagandaanyagok voltak”.

Ungár azt kérdezte Papp Dánieltől, hogy

  • „kapott-e pénzt a Kremltől azért, hogy kiszolgálja a geopolitikai érdekeiket?
  • Kellett jelentést tennie az orosz nagykövetség valamelyik alkalmazottjának?
  • Milyen formában kapja Moszkvától az instrukciókat a műsor elkészítéséhez?”.

Szombat reggel az LMP sajtóosztálya közölte, hogy Ungár a Médiatanácshoz fordul, mert szerinte elfogadhatatlan, ahogy az idén 130 milliárd forintból működő MTVA az orosz agressziót mosdatta. Ungár kezdeményezi, hogy a Médiatanács vizsgálja ki, hogy az MTVA M1 csatornáján csütörtökön elhangzó, az orosz agresszióért lényegében Ukrajnát felelőssé tevő beszélgetések mennyiben felelnek meg a közszolgálatiságnak, a pártatlan, elfogulatlan tájékoztatásnak.

loading...