Egységben Magyarországért: A kormány oldjon fel minden felesleges járványügyi korlátozást!

Az Egységben Magyarországért pártszövetség felszólította a kormányt, hogy oldjon fel minden felesleges járványügyi korlátozást és ne takarózzon tovább a veszélyhelyzet adta jogi lehetőségekkel.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese és országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján kijelentette:

a koronavírus-járvány kezdete óta egyértelmű, hogy Orbánék a járványt kizárólag a saját alantas politikai céljaikra használják.

„Ennek az egyik ékes bizonyítéka az a politikai támadássorozat, amit a kormány az elmúlt két évben a pedagógusok ellen végrehajtott. Emlékezhetünk, még 2021 tavaszán Orbán Viktorék tudomást sem vettek a pedagógusokról, hiába követelte azt az egész szakma, a kormány nem akarta biztosítani a pedagógusok soron kívüli oltását. Sőt, hosszú heteken keresztül dolgoztatta, különös kockázatnak kitéve tanárokat. Ugyanígy semmibe vették a pedagógusok véleményét akkor is, amikor minden előzetes egyeztetés nélkül idén januártól viszont kötelezővé tették a tanárok oltását. Orbánék ekkor sem mérlegelték, hogy a lehetséges pedagógushiánnyal az oktatás zavartalanságát veszélyeztetik” – magyarázta a politikus.

Legújabban pedig szintén a járvány és a veszélyhelyzet mögé menekül Orbán Viktor, amikor jogellenesnek nevezi a tanárok sztrájkját és a legsötétebb pártállami időket idézve próbálja elhallgattatni az alulfizetett és túlterhelt pedagógusokat

– jelentette ki Arató.

Az Egységben Magyarországért közös jelöltjeként azt követeli a DK politikusa, hogy a kormány oldjon fel minden felesleges járványügyi korlátozást és ne takarózzon tovább a veszélyhelyzet adta jogi lehetőségekkel.

„Eljött az ideje, hogy Orbánék szembenézzenek a 12 éves katasztrofális kormányzásuk egyik legsúlyosabb következményével, a pedagógusok elégedetlenségével. A DK szerint ugyanis felháborító, hogy a kormány ahelyett, hogy érdemben foglalkozna a pedagógusok jogos követeléseivel, a veszélyhelyzetre hivatkozva veszi el tőlük az egyik alapvető jogukat: a sztrájkhoz való jogot.

Teljesen egyértelmű, a kormány mára csak azért tartja fent a járványügyi veszélyhelyzetet, hogy elhallgattathassa azokat, akik nem értenek egyet Orbán Viktorral”

– fogalmazott a politikus, hangsúlyozva: ezért kell azonnal feloldani a már csak a hatalom érdekeit szolgáló intézkedéseket!

loading...