Véres ügy a parlamentben: A Bayer-vámpírok tökére lépett a DK pártigazgatója, beperelték

Lehallgatott telefonbeszélgetés

Hétfőn szavazta meg a parlament Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselőjének mentelmi jogának felfüggesztését, mert a politikus leleplezte, hogyan trükközik Bayer Zsolt felesége irányítása alatt az Országos Vérellátó Szolgálat a vérplazma eladásával.

Valakik vámpírként szívták el a vérplazmából származó különbözetet

Parlamenti felszólalásában a DK képviselője megköszönte Bayerné dr. Matusovits Andreának amiért beperelte azért, mert dokumentumokkal bizonyította az állítását.

„Ezáltal lehetőségem van itt is, és máshol is elmondanom a médiában azt, hogy hogyan üzletelt vérplazmával, mint az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója”

– mondta Sebián-Petrovszki László.

Még a múlt évben derült ki, hogy a vérplazmát Bayer Zsolt feleségének az irányítása alatt a világpiaci árnál jóval kisebb összegért árulta a Vérellátó Szolgálat. A DK akkor kiperelte a pontos dokumentumokat az OVSZ-től:

az állt bennük, hogy 78 euró/kg-ban határozták meg a vérplazma árát, miközben a világpiaci ára 110 euró/kg körül mozgott.

Ez azt jelenti, hogy minden kiló eladott vérplazmán a magyar állam több mint 30 eurót, vagyis több mint 11 ezer forintot, évente pedig közel 1 milliárd forintot bukott, mivel a szerződések évente 85 tonna vérplazma eladásáról szóltak bizonyos cégeknek.

A tény az tény:

dokumentumokkal, kiperelt szerződésekkel tudjuk bizonyítani azt, hogy éveket át a magyar állam áron alul adta el a vérplazmát, és ezzel évente körülbelül egymilliárd forint veszteséget okozott. Nyilván, hogyha egymilliárd forint veszteség van az államnál, akkor egymilliárd forint valaki más kezében van.

A DK képviselőjének felszólalása:

loading...