Borul a bili: vizsgálat indult, mert halott ember írhatott alá a Fidesz egyik legfontosabb képviselőjének

Zsigó Róbertet nem kell félteni, ha hazugságról van szó.
Kép forrása: MTI

Nagy valószínűséggel egy halott ember adatait találta meg a bajai fideszes jelölt ajánlásai között a Momentum Mozgalom. Erről Kiss László, az Egységben Magyarországért bajai momentumos képviselőjelöltje számolt be a Facebookon.

Kiss azt írja:

„Ejnye, na. Azért ez már mégis túlzás lesz, Zsigó úr. Az alábbi szövegrészletek az Országgyűlési Egyéni Választási Bizottság és Iroda (OEVB és OEVI) február 16-i jegyzőkönyvéből származnak. Ők azok, akik megvizsgálták, hogy a képviselőjelöltek érvényes és szabályos ajánlásokat gyűjtöttek-e.

A jegyzőkönyből kiolvasható, hogy a Zsigó Róbert által leadott egyik íven (a 05909H0066 számún) nagy valószínűséggel egy HALOTT ember ajánlása, és “aláírása” található. 

Az illetőt ugyanis 2019. október 28-án törölték a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból. Ezt pedig akkor szokták, ha valaki elhalálozik. Az OEVI vezetője a jegyzőkönyv szerint vizsgálatot indított, és ha bebizonyosodik, hogy Zsigó Róbert ajánlóívén egy halott ember adatai szerepelnek, akkor hivatalból feljelentést tesz.”

A momentumos jelölt nem érti:

„egy 24 éve regnáló országgyűlési képviselőnek csilliárdos kormányzati hátszéllel ugyan miért van szüksége arra, hogy egy halott ember adatait írják rá az ajánlóívre?”

Hát nincs már 500 fideszes a Bácskában, aki ajánlaná Zsigó Róbertet? – teszi fel a kérdést az ellenzéki képviselőjelölt, aki kíváncsian várja az ügy fejleményeit.

Az OEVB jegyzőkönyve itt található.

loading...