Varga Zoltán: A magyarok nem számíthatnak a saját kormányukra, ha az egészségük a tét

A DK feljelentést tesz a tömeges kórházi fertőzések eltussolása miatt
Kép forrása: MTI

Egészségügyi szakemberek szerint soha nem látott ütemben nő a magánegészségügyi szolgáltatatást igénybe vevő magyarok száma, ezáltal már a fizetős ellátásokra is sokszor több hónapot kell várni. Ezzel egyidőben pedig tovább drágultak a magánegészségügyi szolgáltatások árai is, egy egyszerű vizitért gyakran már 30 ezer forintot is elkérnek.

A DK szerint egyértelmű:

a magánegészségügyi intézményeknél keletkező várólisták Orbán összeomló egészségügyi politikájának egyenes következményeként értékelhetőek.

Orbánék az elmúlt 12 évben cserbenhagyták az állami kórházakat, az ott egyre mostohább körülmények között helytálló orvosokat, ápolókat és egyértelmű jelzést küldtek több millió gyógyulni vágyó magyar embernek, akik megértették, hogy nem számíthatnak a saját kormányukra, ha az egészségük a tét.

A DK szerint tarthatatlan, hogy 2022-ben Európa szívében magyar emberek tízezrei kényszerülnek arra, hogy saját megélhetésüket veszélyeztetve fizessék ki a méregdrága magánegészségügyi ellátásokat, miközben Orbán Viktor kormánya tétlenül nézi, ahogy egyszerre menekülnek az orvosok és a betegek is az összeomló állami ellátórendszer romjai alól.

loading...