Nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a kínai és orosz vakcinák magyarországi engedélyezése ügyében

Két napja sztrájkolnak Székesfehérváron a magasabb bérekért. Az Arconic-Köfém székesfehérvári gyárának több mint 800 dolgozója szüntette be a munkát. 
Fotó: Ellenszel.hu

Nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a kínai és orosz vakcinák magyarországi engedélyezése ügyében hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt – adta hírül a feljelentést tevő Hadházy Ákos a Facebookon.

A kínai és orosz oltások engedélyezésének dokumentációját a Transparency International perelte ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI). A papírokon sok fontos információ ki volt takarva, de a képviselőnek egy kis segítséggel sikerült olvashatóvá tennie azokat a részeket is, amelyeket hivatalosan nem láthatott volna.

Hadházy ezután tette meg a feljelentést az NNYI-nél, és a hatóság tájékoztatása szerint már meg is indult a nyomozás.

A keleti vakcinák hazai engedélyezésével kapcsolatos aggályok azután kaptak nagy sajtóvisszhangot, hogy Falus András immunológus arról beszélt, hogy

felülről érkező nyomás miatt engedélyezték idő előtt az orosz vakcinát. 

A kitakart információk nyilvánosságra kerülése után a Koronavírus Sajtóközpont annyit reagált: minden Magyarországon engedélyezett vakcina hatékony, így tehát a Szputnyik V is védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen és életet ment.

loading...