Ez fájni fog: Juszt László olyan megosztó dolgot vetett fel, amit kevesen mernek felvállalni

Az RMDSZ-es színekben tisztséget nyert nyolc elöljáró jelezte, hogy a választásokig nem kívánja fogadni az Egységben Magyarországért közös miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert. Ezt nyílt levélben meg is írták.

A gyűlölet okaként egy népszavazást jelöltek meg:

„Oka a 2004. december 5-i népszavazás, amikor Magyarország lakosai a magukat magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon élő, nem magyar állampolgárok kedvezményes honosításásáról szavaztak.

“Szeretnénk, ha tudnák, mi nem léptünk át rajta, és ez nem is lehetséges addig, amíg azok, akik a nemzet megosztását természetesnek tartották, Gyurcsány Ferenccel együtt az ellenzéki összefogás részei” – írták.

Juszt László: Álljunk meg egy pillanatra!

A népszerű újságíró reagált a határon túli magyar képviselők levelére. Juszt László bejegyzése:

„Álljunk meg egy pillanatra. Ez a bizonyos népszavazás érvénytelen volt, miután a 8 millió választóból mindössze másfél millió tartotta fontosnak – egyáltalán – foglalkozni a kérdéssel. Ez azt jelenti, hogy 6 és fél milliót nem is érdekelte a kérdés. Ha tehát ez a hirtelen – olyan nagyon egyszerre gondolkodó – a Fidesz által pénzelt polgármester és egyéb hivatalnok most ennyire megbántva érzi magát 18 év távlatából, akkor ne csak Gyurcsányra haragudjon, hanem még 6 és fél millió magyarra – köztük persze rám is. 

Akkor is azt mondtam, ma is azt mondom:

azokkal a határon túliakkal, akik ugyanúgy nyakukba veszik a nemzet terheit, adóit, s nem csak elveszik az adóból, amit mi beraktunk a közösbe, azokkal semmi bajom, de azoknak, – beleértve az RMDSZ-t – akik csak viszik el a közösből, ami mindannyiunké nem tudok azonosulni.  

De azon is elgondolkodhatnak, hogy a Fidesz sem mert – hatalomra kerülve egy újabb népszavazást indítani. Inkább a 133 bátor – mint minden mást, ami bajt hozott erre a kis országra – egyszerűen keresztül vitte a parlamenten.

Tehát tetszik, nem tetszik abban ma sincs konszenzus az országban, hogy az itthoniaké a teher, a külhoniak meg csak élvezkednek… De lehet, hogy nincs igazam. Erre csak egy újabb népszavazás adhatna választ. Csakhogy Orbánt sok minden érdekli. Kivéve az emberek véleménye.”

Juszt László egy videót is melléket, amit úgy kommentált, hogy „egyébként 2012-ben az RMDSZ és Kelemen Hunor is egészen másképpen gondolkodtak a Fideszről.” Íme: https://www.youtube.com/watch?v=R0ElElbCvtg

loading...